Блог

За малчовците и английския

Родителите често ни питат как протичат заниманията по английски език в Pin Academy за най-малките ни ученици на възраст между 4 и 6 години. В днешната статия очертаваме най-общата рамка на уроците.

  • Благодарни сме на National Georaphic за прекрасните учебници, които изключително улесняват нашата работа. Всеки урок е разработен с видео, което презентира новите думи и песничка, на която учим движенията. Освен работната тетрадка, в която има разнообразни упражнения за свързване, заграждане, номериране или оцветяне, са ни предоставени и много допълнителни работни листи, които децата обичат да изпълняват и да си вземат за вкъщи. Накрая на всеки урок има и проект, който е много забавен и креативен.
  • Флаш картите, които също са в комлекта към учебника, са основното средство за работа с думите. Освен че ги преговаряме чрез тях, играем и игри. Някои от тях са да се познае коя карта липсва, да се състави изречение по картата, да се отговори на въпрос с “да” или “не”, да се намерят картите из класната стая или да се изваждат от торбичка и да се назовават.
  • Играем и много други игри, като например развален телефон, игри с топка, музикални столове, нарисувай ми – като при тази игра само едно дете знае коя е думата, а другите познават от картинката, която е нарисувана.
  • Езикът, на който се провеждат занятията, е английски, за да може децата от ранна възраст да свикват с произношението, да заучават някои въпроси или възклицания.
  • За да е ясно очертано началото и края на урока, започваме винаги с поздрав и завършваме с песничка за довиждане.
  • За добрата работа и старание всяко дете получава стикер като награда и поощрение.
  • Стараем се заниманията да протичат с подкрепящо и приятелско отношение, ведро и позитивно настроение.

 Очакваме Ви в нашите курсове за деца! 

Разгледай още