Блог

На курсистите с любов

Изморителна ли е работата с хора? Несъмнено...Все пак освен да се водим по учебната програма по английски, немски, испански, италиански или счетоводство, често се случва да изслушаме нашите курсисти, да им дадем кураж преди изпит, съвет, да ги подкрепим или просто да чуем това, което имат да ни разкажат. Въпреки това обаче, през повечето от времето те също ни зареждат с много положителна енергия, забавляват ни, помагат или също ни учат. Ето защо днешната статия посвещавам на тях – хората, с които сме се срещнали през годините, запазили сме прекрасни дълготрайни отношения и винаги е приятно да ги видиш.

Знаете ли, че преподавателят не винаги е човек, който знае абсолютно всичко и има решение на всеки въпрос? А също и не живее в школата (както си мислят децата). Не винаги курситите се впечатляват от това как се чувства учителят им в конкретния момент. Но няма да забравя Пламена, която каза – “Личи си, че отвътре вриш и кипиш. Какво ти има днес?” Самата проява на загриженост сама по себе си е очарователна в днешно време, когато хората предимно се интересуват какво се случва в социалните мрежи. Но пък истинските хора все още не са изчезнали. Ето Илина, която ще ти даде лепенка, защото те вижда, че куцаш към спирката, или Мария, която ще ти даде лукче, защото цял ден говориш, както и Фатме, която донесе домашно отгледани краставички. Изключително сме благодарни и на курсистите от ВиК, които винаги предлагаха да ни закарат след занятията.

Противно на утвърдените практики в детските градини и училищата, в школите не се очаква от курситите да подарят нещо на своите преподаватели. Въпреки това всеки един мил жест с повод или без, е просто неповторим знак, че те оценяват. Затова и ние в Pin Academy сме отворени към всякакви малки жестове. След книжките и коледните топки, сме подготвили и малка изненада за първия учебен ден.

Очакваме всички наши приятели отново да се завърнат през септември и да се срещнем с нови, истински хора. Благодарим Ви!

 

 

Разгледай още