Официално вече сме в месеца, когато е най-актуално да ухае на прясно изпечени бисквити с канела и джиджифил. Ако липсата на рецепта е това, което Ви спира да разточите малко тесто, от учебен център Pin Academy Ви предлагаме една вкусна рецепта за джинджифилови бисквити.
Съставки:
375 г брашно
1 ч. л. сода бикарбонат
3 супени лъжици джинджифил на прах
120 г масло (студено и на кубчета)
175 г светлокафява захар
5 супени лъжици златен сироп
1 средно яйце
Инструкции:
Загрейте фурната си на 190C/180C Вентилатор и покрийте 3-4 тави с хартия за печене (или го направете на
две партиди, ако имате само две тави!)Смесете брашното, содата бикарбонат и джинджифила в голяма купа и
добавете студеното, нарязано на кубчета масло в купата.
Разтрийте с пръсти, докато заприлича на галета! (Или смесете четирите съставки в кухненски робот до галета!)
Добавете захарта в сместа. След което добавете златния сироп и яйцето - разбъркайте, докато стане гладко тесто.
Омесете бисквитено тесто и след това го разточете върху леко набрашнена работна повърхност.
Разточете го на 1/2 см дебелина и изрежете желаните форми! В зависимост от формичките, които имате, може да
направите джинджифилови човечета, снежни човеци и коледни елхи.
Поставете ги върху застланите тави за печене и печете във фурната за 10-11 минути, охладете върху решетка
напълно и след това украсете. Насладете им се с чаша топъл чай или горещ шоколад!